Wachttijden

Als u hulp vraagt, dan heeft u hulp nodig. Soms kan het wachten, vaak niet. Toch is er altijd een wachttijd. Zodra wij u inplannen voor een intake kan het zijn dat naar aanleiding daarvan er een wachttijd kan zijn voor de juiste behandelaar. Wij doen uiteraard ons best om u of uw kind zo snel mogelijk te helpen. 

Als uw aanmelding niet zo lang kan wachten

Soms kan een aanmelding niet zo lang wachten. Aanmelden betekent dat u hulp nodig heeft en dat kan eigenlijk nooit zomaar weken wachten. Psychologen Praktijk Timmers breidt op dit moment zijn behandelcapaciteit uit en probeert de wachttijd te verkorten. Helaas overstijgt de toename in vraag nu wel onze mogelijkheden. Indien uw aanmelding niet kan wachten: 

  • Voor volwassenen: Overleg met uw huisarts of zorgverzekering. Wellicht heeft een collega praktijk eerder plek.
  • Betreft het Kind en Jeugd? Overleg met uw huisarts, het wijkteam of CJG. Wellicht heeft een andere jeugdhulpaanbieder eerder plaats.
  • Zit u ziek thuis van uw werk? Overleg ook met de bedrijfsarts of uw werkgever bereid is om zorg in te kopen voor u. Voor onze wachtlijst maakt dit geen verschil, maar wellicht kunt u dan wel vlot terecht bij een andere therapeut.
  • Wilt u wachten op een plek bij ons? Dit kan, en we zijn ons zeer bewust van dit feit dat u zit te wachten en doen er alles aan om onze wachtlijst weer terug te brengen naar acceptabele duur. Onder andere door uitbreiding in ons team met nieuwe goede behandelaren om u zo weer vlot en goed te kunnen helpen. Probeert u echter wel te voorkomen dat uw klachten toenemen door het afwachten. Er zijn uitstekende collega’s in de buurt, hoewel wachtlijsten helaas daar ook relevant kunnen zijn.

 

Huidige wachttijden

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Vraagtype

Weeknummer*

Intake en behandeling Kind- en Jeugd:

3-4 weken

Diagnostiek:

10-12 weken

Intake volwassenen (Zorroo):

12-14 weken

Zorgprestatiemodel: Clientenstop!! NIET voor TMS 

1-2 weken

   
 *Voordat behandeling start is er altijd een intake nodig. Het weeknummer dat u ziet geeft aan wanneer weer nieuwe intakes ingepland worden.
Meer over Wachttijden

Bekijk een overzicht van weeknummers.

 

Andere interessante artikelen