Volwassenen

Het is niet vanzelfsprekend dat iemand z'n geestelijke gesteldheid in goede gezondheid verkeerd. Ook kan het met uw partner wat minder gaan of juist tussen u beiden. PPTimmers biedt hulp aan volwassen individuen en stellen. Lees meer in deze sectie.

 
Volwassenen
Volwassenen
 • Angst en paniek
 • AD(H)D en of Autistisch Spectrum stoornis
 • Trauma verwerking
 • Lichamelijk onverklaarde klachten
 • Acute Stress Stoornis
 • TMS bij depressieve klachten (depressie)

Verder bieden wij hulp bij de volgende klachten:

 • Spanningsklachten
 • Burn-out / overspannenheid
 • Psychische klachten als gevolg van lichamelijke aandoeningen
 • Interpersoonlijke problemen
 • Rouwverwerking
 • Andere psychische klachten die leiden tot last
 • Diagnostiek
 • Korte neuropsychologische screening van functioneren
Image

Selectie van aanbod

Hoe en waarmee we u kunnen helpen?


TMS bij Depressie

rTMS is een stimulatie van het brein door middel van magnetisme (zoals bij MRI-scans) die wordt omgezet in elektrische signalen. Herhaaldelijk wordt een specifiek deel van het brein geprikkeld dat verantwoordelijk is voor depressies. rTMS is een alternatief voor medicatie en kan ingezet worden als medicatie onvoldoende effect heeft of als er bijvoorbeeld teveel bijwerkingen optreden.

Lees meer TMS bij depressie


Burnout / Baanproblemen

Soms gaat het mis op je werk. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Je merkt dat je je niet goed voelt en dat het werken veel moeite kost. Daarnaast krijg je steeds vaker thuis klachten, bijvoorbeeld slecht slapen, moeite met concentreren en piekeren over wat je allemaal nog moet doen. Soms leidt dit ook tot uitval op je werk; je kunt gewoonweg niet meer werken.

De psycholoog gaat samen met jou op zoek naar de oorzaken van je klachten, werkt aan het verminderen van deze klachten en begeleidt jou bij de eventuele werkhervatting.

 

Depressie

Depressies hebben niet één duidelijke oorzaak, maar ontstaan door een combinatie van biologische, sociale, en psychische factoren. We noemen dit het biopsychosociale model.

* Biologische factor
* Sociale factor
* Psychische factor

Binnen psychologen Praktijk Timmers hebben we een brede ervaring en aanbod voor depressie waarin aandacht is voor u en al deze drie factoren. Lees hieronder meer over depressie of kijk bij ons hulpaanbod.


Diagnostiek

 • Onderzoek naar capaciteiten
 • Het in kaart brengen van persoonlijkheid en psychologisch functioneren
 • (Kort) neuropsychologisch naar functioneren
 • (Q)EEG onderzoek bij rTMS en Neurofeedback

 

CGT

Bij cognitieve gedragstherapie is het uitgangspunt dat gedachten (cognities) van invloed zijn op hoe we ons voelen. Ook hebben onze gedachten invloed op ons gedrag en andersom ons gedrag weer op ons gevoel. Het is daarom belangrijk inzicht te krijgen jouw manier van denken. Door gesprekken met de psycholoog en daarnaast thuis ook bij te houden hoe het met je gaat, gaan we hiermee aan de slag.


Vervolgens zullen we ook kijken of je dingen anders kunt gaan doen (gedrag). Het doel zal uiteindelijk altijd zijn dat je beter om kunt gaan met je emotionele klachten, zoals bijvoorbeeld je angst, boosheid, somberheid of schuldgevoelens.


EMDR

EMDR therapie staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken bij bijvoorbeeld Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) of andere ingrijpende of traumatische gebeurtenissen die leiden tot angstklachten, emotionele – of gedragsproblemen.

Nadat EMDR in 1989 door Francine Shapiro werd ontdekt, werd het voornamelijk gebruikt om grote, eenmalige traumatische gebeurtenissen te verwerken. Tegenwoordig is er steeds meer bewijs dat het ook bij andere klachten effectief kan zijn, zoals bij meervoudige trauma’s, angstklachten en bij chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als deel van een totaalbehandeling worden toegepast. 

EMDR bij kinderen

EMDR werkt ook goed bij kinderen, al vanaf de leeftijd van 3, 4 jaar en bij jongeren. EMDR kan toegepast worden bijvoorbeeld wanneer het kind een ongeluk, brand, overlijdens, aanranding, seksueel misbruik of pesterijen heeft meegemaakt.Ook andere ingrijpende gebeurtenissen zoals bv. getuige of slachtoffer zijn van geweld, kunnen met EMDR behandeld worden. EMDR wordt gegeven door erkende therapeuten, aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor EMDR. ( www.emdr.nlwww.emdrkindenjeugd.nl)

Hulp nodig, wacht niet te lang.

Vraag om een intake

of bel

0162-427535