EMDR

EMDR

EMDR helpt u of uw kind bij de traumaverwerking van een schokkende ervaring.

EMDR is een traumaverwerkingstherapie

We leggen u graag uit hoe alles werkt. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht via het contactformulier.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een traumaverwerkingstherapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Door EMDR worden herinneringen aan de schokkende gebeurtenis (zoals herbelevingen, flashbacks, nachtmerries) verminderd en nemen schrik- en vermijdingsreacties af. Naast traumaverwerking kan EMDR ook ingezet worden bij andere DSM stoornissen, zoals een specifieke fobie.

Met EMDR wordt dan spanning verminderd die opkomt wanneer gedacht wordt aan het ergste schrikbeeld van wat er zou kunnen gebeuren als het gewenste doelgedrag wordt uitgevoerd. Hierdoor nemen schrik- en vermijdingsreacties af waardoor het voor cliënten gemakkelijker wordt om middels exposure gewenst doelgedrag aan te leren.

Image

Menselijk oog met een traan in de vorm van een gloeilamp als een metafoor voor oplossingen in de behandeling van psychische problemen door middel van psychotherapie/emdr.

EMDR animatie

EMDR bij volwassenen

EMDR bij kinderen

EMDR behandelaren

PPTimmers heeft een aantal EMDR specialisten die u van dienst kunnen zijn.

Dagmar Timmers
Dagmar TimmersPraktijkhouder, GZ psycholoog K&J psycholoog NIP, neuropsycholoog, Neurofeedback, rTMS specialist, ouderbegeleider
Marlou Smits
Marlou SmitsGZ psycholoog volwassenen en K&J, EMDR
Marlou Smits is GZ psycholoog met aandachtsgebieden volwassenen en Kinder & Jeugdigen. Zij is daarnaast recent opgeleid in EMDR bij kinderen. Zij werkt 24 uren per week, op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Contact

Heeft u een verwijsbrief of wilt u meer weten? Stuur ons dan een mail of bel ons op.

Andere interessante artikelen